Beijing-Rejser

Hovedmenu: Startside | Arbejdsbord | CV / Job | Undervisning | Fotoalbum | Store Rejser | Statistik | Personen | Kontakt | Teknik

Fotoalbum: Kultur rejser | Kanoture | Tønder Festival | 2007, Grisens år | 2006, Hundens år | 2005, Hanens år | Året 2004 | Året 2003 | Året 2002 | Mit nabolag

Menustruktur Herunder findes årets fotoalbums

Op
Beijing-Rejser
Lærke, febr.
60 årsdagen
Dresden
Rom
Cykel, Weser
Skagen
Lærke, juli
Alsace, Schwarz
Skab 2007

 

3 x Beijing rejser over Jan-Mar 2007.

Billede af muren og akrobatik

Jeg havde i efteråret 2006 forespurgt "Sinex Rejser", om de havde brug for en dansk rejseleder. 

I begyndelsen af november kontaktede Laila Liu (Sinex indehaver) mig og spurgte, om jeg havde lyst til at være samme for nogle uge-rejser til Beijing i januar 2007.

Jeg sagde Ja - og fik at vide, at der var en rejse den første uge i januar 2007.

 

Efter lidt kommunikation med Laila sørgede Sinex for, at jeg fik et års-visum (multiple entry) til Kina. Sinex betalte også for min rejseforsikring, men ellers fik jeg ingen økonomisk kompensation - men naturligvis oplevelsen.

 

Sinex Rejser var underleverandør til DTF Travel i Hjørring, som udbød rejserne til kunder i Danmark og Norge, så der var en del instanser involveret:

  1. "DTF travel" med salgsarbejde og Kundeansvar, og ansvar for flybilletter (forhandling af pris),

  2. "Profil Rejser" som underleverandør af flybillet KBH-Beijing,

  3. "Sinex Rejser" som dansk underleverandør for "land-arrangementet" i Kina,

  4. et kinesisk turistagentur (Mr. Gao) i Beijing med ansvar for hotel, lokale guider og bus med chauffør, entrebilletter,

  5. dansk rejseleder,

  6. lokal guide i Kina,

 

Min viden om turistindustrien i Kina - ud fra et økonomisk perspektiv - var ikke så stor, og jeg var indforstået med vilkårene. Fandt senere ud af at de forskellige agenter alle fik en del af "kagen" - og Laila gav mig RMB 1.000 (DK 800) for indsatsen - efter turen. Beløbet blev "taget" af de drikkepenge, som kunderne gav til guiderne.

Det er kutyme at lægge EUR 3,-  per dag per kunde til guider og chauffør.

 

Jeg nød turene - og fik lejlighed til at hilse på Fang Ying.

Men det skal også nævnes, at det er en hård tørn, da jeg er aktiv fra 7 morgen til 22 aften - og derefter har jeg jo intet mod en drink på hotellet sammen med gæsterne.

 

Dagsprogrammet starter kl. 9, vi er retur på hotellet efter aftensmåltidet ved 21:30-tiden - og et par aftener skal der arrangeres valgfrie aktiviteter, såsom Kinesisk Akrobatik, Kinesisk Opera, KungFu = Kamp-sport, plus massage.

 

Kunderne betaler ca. DKK 7.500 for en uges ophold i Beijing i januar-marts. Det er en særdeles rimelig pris for fly ud/hjem, hotel, morgen- aftenspisning, turguider, bus til alle oplevelserne, entre til seværdigheder.

Og alle de ovennævnte "instanser" skal alle kunne tjene lidt ud af dette beløb - heraf kan ses, at Kina er et særdeles billigt rejseland.

 

Gruppe-samvær.

Det er altid interessant at opleve, hvordan en gruppe opfører sig sammen. 25 til 40 personer, der ikke kender hinanden, inden de ta'r på rejse. Jeg gør mit for at få dem rystet sammen - når vi er ved turiststederne, på fabriksbesøgene, og specielt ved måltiderne - her hjælper kinesisk snaps altid :-)

Når vi kører i bus fra et sted til et andet, så supplerer den lokale guide og jeg hinanden med historier fra "livet i Kina".

Jeg har kun haft positive oplevelser, og det går forbavsende hurtigt at få gruppen rystet sammen. Der er også plads til de, der vil være lidt mere "alene" - og der er altid nogen, der har lettere ved at blive væk, når vi går rundt :-)

Når ugen er omme, er vi alle kommet tættere på hinanden.

 

For alle 3 ture brugte vi "Dong Fang Hotel", 15 min. kørsel sydvest for Den himmelske Freds Plads - et godt turisthotel (3-star) som passer til alle. Der er gåafstand til et lokalt gademarked, et større supermarked, kinesisk opera, - og hotellet bruges af en del danske selskaber (Albatros Rejser, Sinex, ,,).

 

Et typisk uge-program består af:

Day 1: Arrival Beijing at lunch time, drive to hotel, hotel check in, Information meeting,  Dinner at the Dai-restaurant at the southeast corner of the TianTan park,

Day 2: Tiananmen Square, Royal Palace, the Coal hill, a Silk factory, HotPot dinner,

Day 3: Hutong with Kindergarten, Pearl factory, Summer palace, Medical center “TongRenTang” (south of the city center), dinner, best option for Acrobatic show,

Day 4: Cloisonné (Enamel factory), The Sacred Way (Ming graves), The Great Wall, a local mountain village, best option for Beijing Opera show,

Day 5: Temple of Heaven, Lama temple, Tea ceremony, Shopping center, Hotel, Grand dinner with "Beijing Duck",

Day 6: the whole day on your own,

Day 7: Departure Beijing, leave hotel to the airport 11:30,

 

Første tur: onsdag 3. jan til onsdag 10. januar.

Gruppen på 33 personer var fra Norge, alder fra 16 til 72, de fleste var 50 + .

Jeg modtog dem i lufthavnen i Kastrup ved gaten, hvor de kom ud fra flyet fra Oslo.

Sinex havde en standard "introduktionsmappe", som jeg omdelte i flyet - og jeg havde et eksempel på at udfylde de 3 indrejse-formularer : Helbred-, told-, immigrations-formular.

(Sinex havde ikke et udpræget planlægningstalent: først dagen før afrejse fik jeg at vide, at de havde en "informationsmappe" - og det var 2 uger efter, at jeg havde sendt dem mit eget info-materiale og forespurgt om det var OK - eller måske skyldes det to forskellige kulturers opfattelse af begrebet "rettidig omhu").

 

I Beijing blev vi budt velkommen af mr. Gao og vores lokal guide mr. Leo, der var svensktalende. Han var (et gæt) 35 år, familiefar, havde studeret 5-6 år i Sverige til ingeniør, men kunne tjene mere som turistguide (fortæller noget om, at der er penge i turist-erhvervet - for de som vil og kan).

Mr. Leo (ZhenDuo) var god til at informere gæsterne, han havde et godt blik for at holde sammen på troppen, og kunne et par gode fortællinger, som gæsterne værdsatte.

Hans svenske sprog var klart og tydeligt, og der var ingen væsentlige sprog-problemer - men han havde ikke øre for mit danske, så han og jeg kommunikerede på engelsk.

 

Karina fra "Sinex Rejser" var også i Beijing med en gruppe fra Sinex selv - hun havde aldrig været i Kina før, så jeg kunne give hende lidt baggrundsinformation.

 

Ugen forløb helt fint, men jeg havde problemer med massage-arrangementet: Laila havde opgivet en kontakt, der skulle komme på hotellet, men det kendte vedkommende intet til, så jeg måtte lave særskilt aftale med hotellets massage-klinik.

Ligeledes var middagen "dansk middag" på aftenen "på egen hånd" ikke ordentligt planlagt, så gæsterne måtte vente længe på deres "a la karte" bestillinger. Jeg oplevede det som et irritations-element hos gæsterne; Laila, der havde ansvaret den aften, opfattede det som mindre væsentligt. To kulturer ??

 

Når vi besøger Muren (ved Badaling) bruger vi en "kaffestue" som mødepunkt. Her bliver der solgt vinterjakker / skijakker af de berømteste mærker: Canadian Goose, Peak, North Face - samt en kop varm kaffe med billig Cognac gør godt efter en kold tur på muren - og der bliver hurtigt kø ved det diminutive toilet bagerst i lokalet.

 

Gæsterne har "en dag på egen hånd"; denne dag benyttede jeg til at studere boligmarkedet i Beijing.

Fang kom og hentede mig i en Audi A6 (tilhører hendes mands firma) - og vi så på nogle nye boligkomplekser i den sydøstlige del af Beijing (ved 5. ringvej), og jeg fik lidt salgsbrochurer.

Der er en formodning om, at huspriserne vil stige over de næste år, men der er også udsagn om, at der er for mange dyre boliger til salg. Jeg finder det interessant at få indblik i boligsituationen i så stor en by (og land), hvor "middelstanden" vokser hurtigt. Samt indblik i finansierings-modellen, udbetaling, långivning.

Priser varierer naturligvis i forhold til teknisk standard, beliggenhed, fællesarealer, services - men en pris på EUR 1.000,- per kvm-boligareal kunne bruges som pejlemærke i forstæderne. En bolig var (typisk) fra 100 til 200 kvm.

Fang havde et 4 år gammelt, tomt rækkehus i samme kvarter - stor bolig på 3 etager, i alt 180 kvm. Rækkehuset lå i et godt kvarter, men usandsynlig snavset indvendigt (papir, støv, ).

Huse, lejligheder i Kina bliver solgt "råt" = rå gulve og vægge - dvs. uden gulvbelægning, køkken, badeværelsesudstyr, - og for en ny bolig må man regne med 10-15 % ekstra til det, som vi kender som boligindretning.

Firmaer som IKEA er ved at være godt repræsenteret i Kinas storbyer, og der er et enormt salgspotentiale for dette bolig-koncept.

Turen gik også til Fangs nuværende bolig-bydel (nordvest ved lufthavns motorvejen) - her bor Fang med sine forældre og datter (i 2007 8 år).

 

     
     

 

     
     

 

 

Anden tur: lørdag 27. jan til lørdag 3. februar.

Fik en dårlig start på turen, da der var miskommunikeret ang. check-in proceduren i Kastrup.

Gruppen havde fået at vide, at jeg ville være der - og jeg havde fået at vide, at det klarede de selv :-)

Gruppen på 23 personer fra Danmark, igen var alderen over 55; der var en gruppe på 3 ægtepar, der fejrede fødselsdag med et special-arrangement på selve dagen (Kamp-sport med dinner på Beijing Duck restauranten).

 

Jeg havde lidt udfordringer med at få afklaret lidt af det administrative med Sinex:

bullet

hvem der har ansvaret for informationsmøde,

bullet

forholdet til hotellets "bell boys",

bullet

en deltagerliste med aldersangivelse,

Jeg gætter på, det skyldes, at jeg gerne vil ha' den slags på plads inden afrejse - og Sinex er vant til at "løse det på stedet" - nok engang begrebet "rettidig omhu" :-)

Ligeledes mens gruppen var derude ringede Laila (der også var derude) og ville med 4 timers varsel lave om på aften-middagen - og kamp-sport arrangementet. Laila og jeg har 2 forskellige opfattelser af planlægning :-), men min glæde ved at være rejseleder kunne godt overvinde disse mindre udfordringer :-)

 

Fang og jeg var endnu engang ude og se på ejerlejligheder, denne gang 2 områder ude ved lufthavnen; det ene var et attraktivt kompleks - men med flystøj, det andet var "kæmpestort" - Fang kørte i husbondens Audi A6 - og vi fik købt en printer til hende.

Desværre har jeg mistet mine billeder fra denne tur - i en uheldig synkronisering af "mine rejsetasker" - sådant noget må ikke ske ??? !!! :-)

 

Tredje tur: fredag 16. marts til fredag 23. marts.

Gruppen på 39 personer var fra Norge, stor gruppe at holde styr på. 2 børn på 11, men hovedparten var over 60 - som jeg selv :-) , den ældste var 81.

Denne turs planlægningsudfordringer:
bullet

Laila havde så tidligt som 5. februar bekendtgjort, at Fang Ying kunne være den lokale guide.

bullet

Aftenen før afgang ringer Fang Ying til mig og meddeler, at Laila har ringet til hende med besked om, at Fang ikke skal være lokal guide.

bullet

Jeg blev ikke informeret af Laila, og måtte så leve med 2 lokale guider derude plus at jeg ingen havde de 2 sidste dage. Jeg var mildest talt "lidt knotten" over hele processen - og har ikke hørt fra Laila siden :-) 

 

Men turen forløb endnu en gang godt - gruppen var stor, men der var fin samklang. Desværre for gruppen blev mødet med Muren ikke den store oplevelse: det var meget tåget.

Silketæpper, silkedyner, silkedynebetræk er en god salgsvare, og servicen er fin på den fabrik, hvor vi kan købe dette. Et par fik uden problemer byttet et sæt, hvor de havde fundet en mindre fejl.

 

Dagen "på egen hånd":

Ikke noget boligmarked denne gang. Jeg fik udforsket omegnen af Dong Fang hotellet, med besøg på gademarkedet (minderne fra min tid i Tianjin 12 år tilbage kom væltende :-) ) - besøgte det lokale store supermarked, "Merry Markt".

 

 

Der kom ikke flere Sinexrejser dette år - sikkert i erkendelse af, at Laila og jeg ikke har helt samme opfattelse af en rejses mål og midler.

Jeg havde min egen gruppe "Syddanmark" - 22 personer, der drog til Kina i maj 2007. Her havde jeg også Sinex som "teknisk arrangør" - men jeg stod selv for indhold og udformning :-)

Derudover havde jeg i april 2007 den første grupperejse med Yangtze cruise og udvalgte byer i det sydlige Kina for "Motorola gruppen" - her havde jeg valgt Albatros Rejser som teknisk arrangør.

 

Men det var spændende og oplevelsesrigt at være rejseleder, og det gav et fint indblik i den blomstrende turistindustri i landet.

 

Årets menu: Op | Beijing-Rejser | Lærke, febr. | 60 årsdagen | Dresden | Rom | Cykel, Weser | Skagen | Lærke, juli | Alsace, Schwarz | Skab 2007

Fotoalbum: Kultur rejser | Kanoture | Tønder Festival | 2007, Grisens år | 2006, Hundens år | 2005, Hanens år | Året 2004 | Året 2003 | Året 2002 | Mit nabolag

Hovedmenu: Startside | Arbejdsbord | CV / Job | Undervisning | Fotoalbum | Store Rejser | Statistik | Personen | Kontakt | Teknik

Sidst opdateret 21. September 2007